Cordon Bleu Şniţel
Το σνίτσελ ή
şniţel είναι ένα δημοφιλές κυρίως πιάτο σε εστιατόρια, αλυσίδες φαστ φουντ, και
σε σπίτια ανά τη Ρουμανία. Είναι ένα τυπικό αυστρογερμανικό σνίτσελ αλλά μπορεί
να φτιαχτεί με οποιοδήποτε είδος κρέατος ή πουλερικών. Αυτή η συνταγή σνίτσελ
είναι γνωστή ως χοιρινό cordon bleu ή cordon bleu şniţel στα ρουμανικά και
περιέχει φιλέτο χοιρινό γεμιστό με προστούτο ή ζαμπόν και τυρί. Ένα ακόμη
δημοφιλές γεμιστό ρουμάνικο σνίτσελ είναι το şniţel mozaic-rulat γεμιστό με δύο
διαφορετικά στρώματα λεπτού κρέατος, τυριού, τυρί, κόκκινες πιπεριές και
μανιτάρια. Και υπάρχει και το sniţel de ciuperci με τεμαχισμένα μανιτάρια.
Sarmale
Το sarmale ή λαχανοντολμάδες (οι γνωστοί μας σαρμάδες)
είναι ένα πιάτο που καταναλώνεται όλη τη χρονιά στην Ρουμανία, ειδικά στις
γιορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Αυτή η συνταγή παράγεται με χοιρινό,
λάχανο τουρσί, λάχανο και ντομάτες.
No comments:
Post a Comment