Tuesday, November 15, 2016

Φαγητά στην Ρουμανία


Cordon Bleu Şniţel

Το σνίτσελ ή şniţel είναι ένα δημοφιλές κυρίως πιάτο σε εστιατόρια, αλυσίδες φαστ φουντ, και σε σπίτια ανά τη Ρουμανία. Είναι ένα τυπικό αυστρογερμανικό σνίτσελ αλλά μπορεί να φτιαχτεί με οποιοδήποτε είδος κρέατος ή πουλερικών. Αυτή η συνταγή σνίτσελ είναι γνωστή ως χοιρινό cordon bleu ή cordon bleu şniţel στα ρουμανικά και περιέχει φιλέτο χοιρινό γεμιστό με προστούτο ή ζαμπόν και τυρί. Ένα ακόμη δημοφιλές γεμιστό ρουμάνικο σνίτσελ είναι το şniţel mozaic-rulat γεμιστό με δύο διαφορετικά στρώματα λεπτού κρέατος, τυριού, τυρί, κόκκινες πιπεριές και μανιτάρια. Και υπάρχει και το sniţel de ciuperci με τεμαχισμένα μανιτάρια.

Image result for Cordon Bleu Şniţel


Sarmale

 Το sarmale ή λαχανοντολμάδες (οι γνωστοί μας σαρμάδες) είναι ένα πιάτο που καταναλώνεται όλη τη χρονιά στην Ρουμανία, ειδικά στις γιορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Αυτή η συνταγή παράγεται με χοιρινό, λάχανο τουρσί, λάχανο και ντομάτες. 

Image result for Sarmale

No comments:

Post a Comment